Hoppa till textinnehållet

Hållbarhet i Sparbanken Nord

Vi är en sparbank. Trygga i vår lokala närvaro, med sunda värderingar och engagemang i din vardag. Vi investerar i utvecklingen av vår gemensamma region via det vi kallar Sparbanken Nord - Framtidsbanken, för att skapa hållbara värden för människorna här. Det är hållbarhet för oss.

Hållbarhetsrapport 2019

Hållbarhet har alltid varit ett fundament i vår affärsmodell. Nu höjer vi ambitionsnivån genom att fastställa en strukturerad hållbarhetsrapport som beskriver vårt arbete med våra väsentligaste hållbarhetsfrågor inom ett flertal områden.

Vi investerar i hållbara projekt

Via Sparbanken Nord - Framtidsbanken investerar vi i exempelvis forskning, ungdomsverksamhet, idrott och kultur för att stimulera fler arbetstillfällen, tillväxt, bra utbildning samt livskvalitet i regionen. Det är hållbarhet tycker vi. Vissa av de projekt vi satsar på sticker ut lite extra!

vattensplash

Vår VD har ordet

"Den ekonomiska utvecklingen har varit god även om det finns vissa orosmoln i horisonten. Det finns också speciella utmaningar i vår region. Bland annat tänker jag på den samhällsomvandling som sker i den nordliga delen av Norrbotten."

Vd Sparbanken Nord Gunnar Eikeland

Global Impact - investera i en bättre värld

Global Impact är en aktiefond som helt fokuserar på att investera i bolag som bidrar till att uppfylla FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling ocn en bättre värld.

Dad in a cart pulled by two kids.

Energilån

Funderar du på att byta uppvärmningssystem i din bostad? För dig som går i dessa tankar har vi ett förslag till förmånlig finansiering: Energilånet. Lånet kan användas till alla typer av energibesparande åtgärder, exempelvis bergvärme, jordvärme och solenergi.

Two businessmen discussing at a counter.

Gröna bolånet

Vi jobbar för en hållbar utveckling av samhället och att hjälpa människor och företag att göra hållbara val. För att uppmuntra ett miljövänligare boende erbjuder vi ett extra avdrag på 10 räntepunkter på ditt bolån om din bostad uppfyller något av kriterierna nedan. Avdraget görs efter du fått din individuella bolåneränta.

Grönt bolån

Vårt miljöarbete

Det vi gör för miljön har vi gjort i mer än 10 år.

Röda höstfärger till fjälls

Hållbart sparande

Spara och bidra samtidigt till en hållbar framtid.

Child with a bundle of fir twigs.

Hållbarhets-rapporter

Läs om hur vi arbetar med våra väsentligaste hållbarhetsfrågor.

Hållbarhetsrapport 2019

Hållbarhetsrapport 2018

Hållbarhetsrapport 2017

 

Frostiga löv