Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Hållbarhet i Sparbanken Nord

Sparbanken Nord är inte som andra banker. Vi är en sparbank. Som sparbank har vi inga aktieägare, utan vårt överskott återinvesteras i regionen via det vi kallar Sparbanken Nord - Framtidsbanken för att skapa hållbara värden för våra intressenter.
Vår vision är att vara regionens egen bank och att finnas mitt i människornas och företagens verklighet. Det är hållbarhet för oss.

Vi investerar i hållbara projekt

Via Sparbanken Nord - Framtidsbanken investerar vi i exempelvis forskning, ungdomsverksamhet, idrott och kultur för att stimulera fler arbetstillfällen, tillväxt, bra utbildning samt livskvalitet i regionen. Det är hållbarhet tycker vi. Vissa av de projekt vi satsar på sticker ut lite extra!

Vår VD har ordet

"Helhetssyn samt förståelse för hur det lokala och globala påverkar och samverkar har varit extremt framgångsrikt för oss som bank."

Vd Sparbanken Nord Gunnar Eikeland

Global Impact - investera i en bättre värld

Global Impact är en aktiefond som helt fokuserar på att investera i bolag som bidrar till att uppfylla FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling ocn en bättre värld.

Dad in a cart pulled by two kids.

Energilån

Funderar du på att byta uppvärmningssystem i din bostad? För dig som går i dessa tankar har vi ett förslag till förmånlig finansiering: Energilånet. Lånet kan användas till alla typer av energibesparande åtgärder, exempelvis bergvärme, jordvärme och solenergi.

Two businessmen discussing at a counter.

Gröna bolånet

Vi jobbar för en hållbar utveckling av samhället och att hjälpa människor och företag att göra hållbara val. För att uppmuntra ett miljövänligare boende erbjuder vi ett extra avdrag på 10 räntepunkter på ditt bolån om din bostad uppfyller något av kriterierna nedan. Avdraget görs efter du fått din individuella bolåneränta.

Grönt bolån

Vårt miljöarbete

Det vi gör för miljön har vi gjort i mer än 10 år.

Röda höstfärger till fjälls

Hållbart sparande

Spara och bidra samtidigt till en hållbar framtid.

Child with a bundle of fir twigs.

Hållbarhetsrapport

Läs om hur vi arbetar med våra väsentligaste hållbarhetsfrågor.

 

Till hållbarhetsrapporten 2017

Frostiga löv